Цифровізація виконавчого провадження: європейський досвід для України - БІЛОУСОВ, Юрій (Університетські наукові записки, 2021)
Проаналізовано новітні тенденції розвитку правового регулювання відносин щодо впровадження цифрових технологій у виконавче провадження у низці європейських з огляду на можливість імплементації такого досвіду до законодавства України; сформульовано висновок про те, що цифровізація (діджиталізація) не виступає самостійним аспектом чи напрямом регулювання відносин у сфері виконавчого провадження, а виступає формою, засобом організації та здійснення виконавчого провадження, якими проводиться заміна способів, інструментів та технологій, які існували попередньо, але вже морально чи фізично застарілі чи виявилися не надто ефективними чи недоцільними. Удосконалено з використанням порівняльно-правового методу досліджень низку тез стосовно організації та здійснення виконавчого провадження задля реалізації рішень судів та інших органів, зокрема щодо інформування учасників виконавчого провадження, забезпечення публічності та прозорості виконавчого провадження.